top of page

Fødslen af mit 1. barn - Graviditeten

Opdateret: 15. dec. 2023Min mand og jeg blev gift i maj 2014 og var på bryllupsrejse lige efter -begge dele i Italien i 3 uger. 


Vi var 29, havde kendt hinanden i 5 år og begge enige om at vi ville starte på projekt baby lige med det samme, for vi var godt klar over at sådan noget jo kunne tage lidt tid. Så derfor havde jeg booket en tid hos min læge til at få taget min spiral ud, så snart vi var landet i Danmark igen efter brylluppet. 


Som sagt, så gjort. Jeg fik taget min kobberspiral ud i juni 2014 og 1. juli stod jeg med en positiv graviditetstest. Det gik meget stærkt tænkte vi begge, da vi tænkte vi ville få et sommer- eller efterårsbarn, men var ovenud lykkelige. Min terminsdato blev sat til d. 7. marts 2015.


Min graviditet var lige ud af landevejen. Så nem og uden komplikationer overhovedet. Jo større jeg blev, jo smukkere følte jeg mig. Jeg strålede og var SÅ lykkelig da jeg begyndte at mærke små puf i maven også. 

Jeg fik fødselsforberedelse fra Frederiksberg Jordemodercenter i et hold med ca. 10 gravide. Det var fint og nok for mig på daværende tidspunkt. 

Jeg glædede mig til at føde. Var ikke bange og viste at det ville tage tid med vearbejdet og med smerter. Jeg havde ikke særligt mange mennesker i mit netværk som havde født før mig, udover min lillesøster, men hun kunne kun fortælle mig at hun zonede fuldstændig ud og ikke kunne huske meget af hendes fødsel. 


Mine største tanker og nervøsitet i forhold til at føde var med henblik på at jeg havde scoliose (skæv ryg) og om dette havde nogen inflydelse på min fødsel. Det var der heldigvis ikke noget belæg for, fik jeg fortalt, så jeg var rolig og glad.


Jeg havde en helt anden forestilling i mit hoved af en fødsel. Det var jo så unikt med en fødsel og noget de fleste kvinder maksimalt kommer til at opleve 2-3 gange. Jeg synes det lød magisk og kraftfuldt og helt sindssygt. Men uanset hvad - en helt speciel oplevelse. Så jeg glædede mig, samtidigt med at jeg nød graviditeten til fulde.


Jeg fik en lille smule smerter sidst i min graviditet i symfysen især. Men ikke noget jeg ikke kunne leve med. Lidt gravidmassage lindrede og heldigvis gik jeg hjemme det meste af min graviditet, så jeg kunne slappe af. Det gjorde jeg, fordi jeg desværre var blevet opsagt på mit forhenværende arbejde få uger efter min hjemkomst fra bryllupsrejsen og derved egentlig lige omkring min positive graviditetstest. Det var selvfølgelig ærgerligt og betød at jeg gik til jobsamtaler ind i mellem og helt op til min 8. graviditetsmåned, men til gengæld fik jeg tid og ro til at mærke min krop, min baby og at få slappet godt af.


Dagen før min terminsdato -en fredag - tog Herbert og jeg på date. Jeg havde været til jordemoder samme dag, som kunne konstatere at min livmoderhals var meget blød og at jeg var 3 cm åben allerede, så hun tænkte jeg nok ville føde snart. Jeg havde samme dag kunne mærke en skruen forneden, som helt sikkert var babys hoved og det føltes som om han roterede sig ned i mit bækken. Det var ikke smertefuldt, men føltes vitterligt som en skrue som drejede rundt og "skruede sig fast". Meget speciel følelse, men også fantastisk at kunne mærke. Vi var ude og spise og hyggede os og jeg var helt sikker på at det nok var sidste date som 2.


Terminsdagen kom næste dag og vi var egentlig bare hjemme og hygge. Det var skønt. Om eftermiddagen kunne jeg mærke lidt mange og lidt hæftigere plukkeveer end jeg normalt havde mærket og ringede kort til fødegangen og min mor, men jeg fik bare besked på at slappe af, da de ikke nev eller som sådan gjorde ondt. Så vi satte en film over om aftenen og slappede så godt af som man nu kan med plukkeveer og spændthed i krop og sind. Vi glædede os SÅ meget!
Går du med tankerne omkring at få en doula til din fødsel, eller kunne du tænke dig at få en lækker gravidmassage, rebozo eller en efterfødselsmassage? Så tryk på linket herunder og se hvad jeg kan gøre for dig ❤️️🤰🤱


Få 15% rabat på din første behandling med koden "Book15"


26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page