top of page

Malenes Fødselsrejse - set fra doulaens perspektiv - del 1

Opdateret: 24. okt. 2023Med samtykke fra Malene, har jeg fået lov til at dele hendes fødselsrejse. Malene's fødselshistorie begynder ved, at Malene skriver at hun har fået tid til en hindeløsning lørdag d. 8. juli. Her er Malene allerede 41+3 med baby Wilder og hindeløsningen er succesfuld med en blødere livmoderhals og et lille hoved der kan mærkes ❤️ Om aftenen får jeg en status om, at der begyndes at føles tyngde og tæt på midnat får jeg en sms med ord som beskriver bølger der bruser over hende ca. en gang i timen. Jeg forbereder mig på at blive kaldt ind til hende når som helst, om natten eller måske ved morgendagens første lys.


Klokken 6:30 om morgenen, i den spæde morgen, finder hendes beskeder vej til mig igen. Hun har knap nok sovet i denne nat, og hendes tanker kredser omkring begyndende veer - dog med ca. 30 minutter imellem. Vi laver en aftale om, at jeg kommer hjem til hende omkring frokosttid, men holder kontakten tæt, og er klar til at ændre planen i takt med og hvis hendes veer udvikler sig.


Klokken 8:30 begynder bølgerne at bruse tættere og tættere på hinanden, og vi beslutter os sammen for, at jeg skal komme ind til København og hjem til Malene snart. Hendes søster, Dorit, havde taget et fly hjem fra England fra ferie lidt tidligere end planlagt og var også på vej for at støtte og være der for hende.


Klokken 10:00 var jeg ved Malenes dørtrin. Veerne var stadig som naturens uforudsigelige elementer, men Malene omfavnede dem med styrke og glæde. Hun var så glad for at hun fik en naturlig begyndelse af fødslen. Det havde hun længtes efter, især da hun var 41+4 uger henne og en igangsættelse skulle finde sted dagen efter.


Vi bruger tiden sammen til at snakke, lave rebozo-massage, spise lidt og vise Dorit lidt rebozo og akupressur øvelser. Men kl. 11:30 ønsker Malene at blive undersøgt af en jordemoder, da hendes veer er mere intense og hyppige. Bølgerne bruser hen over hende ca. hvert 3-4 minut, og vi søger råd fra Rigets erfarne jordemødre per telefon. Vi kører ind til fødemodtagelsen og Malene bliver undersøgt. Hun er 2 cm åben. Beskeden er, at vi bør tage hjem, muligvis med en smertestillende cocktail. Men Malene er ikke så tryg ved den idé, så vi får lov til at blive "uofficielt" på fødeklinikken i to timers tid med en smertelindrende cocktail, i håb om at se, om hun åbner sig mere, når hun har fået lidt ro på. Det var vi alle meget taknemmelige for - Stort tak til jordemoder, Anne ❤️


Smertelindringen giver en kort pause, hvor vi igen laver rebozo-massage og akupressur og Malene kan hvile en smule. Efter en time begynder veerne at tage til i både regelmæssighed og intensitet, og Malene føler virkelig, hun arbejder godt med veerne. Kl. 15:00 er der desværre ikke mere fremgang i åbningen end da Malene sidst blev undersøgt. Malene bevarer dog sin styrke og håndterer veerne med en utrolig ro og mestring. Vi tager hjem og vender vores tanker til noget positivt.


Hos Malene skaber vi en hyggelig atmosfære, fortsætter med Meyermetoden, glabellatryk og rebozo-massage. Vi bestiller lidt lækkert og let mad, sætter rolig musik på og Malene fortsætter med at mestre veerne SÅ fint og er god til at nulstille sig selv i de korte pauser mellem dem. Malene får en smule mad indenbords, som giver hende energi, og hun går derefter ind under bruseren for at lindre hendes smerter. Jeg giver hende på skift med Dorit lændetryk, som hjælper både på hendes fokus og hendes smerter under hver ve. Malene er tydelig i hendes kommunikation og er rigtig god til at fortælle hvornår bølgerne begynder at bruse op og hvor hårdt der skal trykkes. Visualiseringer, vi havde øvet inden fødslen, kommer også rigtig til nytte nu. Kl. 18:30 kommer veerne tættere på, med 4-5 veer hver 10. minut, og de er tydeligt intensiveret. Vi ringer igen til fødestuen og kommer tilbage til fødemodtagelsen kl. 19:30.
469 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page